måndag, augusti 21, 2006

www.o2.se

Möjligheten att bli ägare av ett vindkraftverk och producera sin egen el får nu stor mediaexponering. Den senast artikeln hittade jag på aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,869709,00.html

Bla så lyfter de fram möjligheten att bli delägare genom 02. Som jag tidigare har skrivit har de dock en ganska hög fast avgift, vilket gör att det är olönsamt för de som förbrukar mindre energi. (den fasta avgiften får stor betydelse om man bara har några få tusen KWh att sprida ut den på).

En annan sak som gör O2 intressant är att de ingår i samma företagsgrupp som vindkompaniet som prospekterar och installerar vindkraftverk. En slutsats är att de anser att det är mer lönande att starta en egen vindkraftförening än att sälja vindkraftverk till lokala föreningar. Är detta slutet på lokala oberoende föreningar? Jag har tidigare sett fjällvind i dalarna dala eftersom vindkraftverket såldes för dyrt. En fördel är dock att O2 inte ser ut att ha någon kö.

Appråpå köer så fick jag ett mail från vindkraftvärnen där de påminner om att man måste betala inträdesavgiften för att få ha kvar sin plats i kön. Opedagogiskt nog så har de inte inkluderat någon statusrapport i mailet. De kanske tror att de inte har någon konkurrens?

Inga kommentarer:

Creeper