torsdag, maj 17, 2007

Vindkraft på västkusten till börsen

Rabbalshede vindenergi och Rabbalshede kraft gjorde en nyemission i december 2006 och tog in 100 MSEK. De planerar ytterligare en nyemission och börsintroduktion 2008/9 för att finansiera ytterligare verk. Totalt tänker de bygga 23 st vindkraftsverk som kommer att producera 130 GWh årligen. Den totala investeringen beräknas till 730 MSEK, varav 45% finansieras med eget kapital. Det framgår inte vilka som står bakom Rabbalshede Kraft, och vilken erfarenhet de har.

Just nu (30 april - 18 juni) pågår en nyemission i ett annat bolag http://www.vindenergivast.se för att finansiera 4 vindkraftsverk. (75%-80% med eget kapital). De har flera projket i planeringen, och fler nyemissioner krävs för att finansiera fortsättningen. Bolaget har redan 3st verk (som genererar positivt kassaflöde idag), och har sysslat med det i över 10 år, så här finns kunskap. Det går att köpa deras aktier men de är onoterade, och ingenting har kommunicerats om notering på börsen.

Samtidigt förbereder Arise Windpower bygget av 100st verk inom 4 år. Finansiärer är Bas El som ägs av skogsjättar som SCA, Holmen och Stora Enso. Även de planerar börsintroduktion.

Inga kommentarer:

Creeper