söndag, november 25, 2007

Vad DN inte skriver om

DN har sveriges mest utförliga sidor om miljö.

Idag publicerar de 2 artiklar: 1 om Grekland och 1 miljömötet på bali

Av någon annledning har de ännu inte skrivit om vindkraftsandelar som borde vara ett måste för alla som sitter med höga elräkningar. Läs mer på http://www.vindparkvanern.se/ eller http://www.o2.se/

Vindandelar tror jag kommer stort. Folket har sedan länge upptäckt att de har ett stort kapital i fastigheter som måste räknas med som sparande. Snart kommer alla också att se sin konsumtion som en möjlighet till sparande. Hur då? Jo, många får redan poäng på flyget, H&M, ICA etc när de konsumerar. Dessa poäng har ett värde. Samma sak gäller notan för elkraft. Om man kopplar investeringar till elräkningen får man långt högre ränta än på ett sparkonto och samtidigt behöver man inte oroa sig för höga elpriser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
De skriver inte om alla andra tänkbara orsaker bakom den temperaturhöjning som pågår nu som faktiskt är vetenskapliga.
Även att IPCC som ligger bakom klimatrapporterna har valt ut ungefär 2000 forskare och bestämt vad de ska komma fram till. De som är kritiska eller har andra vetenskapliga uppfattningar får inte vara med.
I DN har jag mycket sällan läst någon gång om klimatneutrala artiklar om andra klimatprocesser än koldioxid. Det finns mängder med obesvarade frågor och forskarvärlden är inte eniga. Trots allt är allt bara teorier. Modellerna som IPCC har gjort med kraftigt stigande globala medeltemperaturer är gjorda utifrån en scenario att det är en temperaturhöjning. DEt är så vad man stoppar in i modellen får man också ut ur modellen.
Det är konstigt att det växte vindruvor på Öland och Gotland för drygt tusen år sedan när det inte fanns bilar, och när det sker en liknande uppvärmning nu är det onaturligt!

Creeper