lördag, december 15, 2007

Döda alla hästar. Skit i brasilien

En häst äter enorma mängder hö, och det tar upp stora åkerlappar som vi kan odla vete på.
Våra förfäder var alltså riktiga miljöbovar när de åkte runt med häst och vagn.

Numera åker vi omkring med bilar som motsvarar 240 limpor bröd . Enligt DN motor är det absolut bäst att den energin tas från fossila bränslen i väntan på att vi hittar en 100% lösning på miljöfrågan. Att ta motsvarande energi från etanol är inte bra. Även om sveriges etanol produceras effektivt av sockerrör i brasilien 3000 km från amazonas. Arbetarna på fälten får ju arbeta hårt och det gör ju inga andra i brasilien (de svälter ju). Enligt DN Motor är det bästa sättet att förbättra levnadsförhållanden i brasilien att helt enkelt sluta köpa etanol.

Nej, bättre då att fortsätta göda araberna och norrmännen. Att det kanske dröjer 50 år innan bilar som kan gå till 100% med el eller vi kan använda farlig vätgas eller giftig metanol spelar ingen roll. Bättre att vänta och se. Dumt att driva på utvecklingen genom att köra etanolbil.

PS
vilken bil släpper ut mest skit? En snål diesel eller en etanolbil?
vilken bil bidrar till bättre levnadsförhållanden i brasilien?
Viklen bil är bäst? En som drivs av etanol från oanvända åkerlappar i europa där man tar tillvara restprodukter till andra syften, eller en diesel som först använder skitig olja och om 10 år använder biodiesel ?

DN Motor borde ta ett snack med DN miljö.

Inga kommentarer:

Creeper