torsdag, januari 31, 2008

Så deklareras nätinkomster

Några som har annonser på sina bloggar tjänar en del pengar, typ piratebay Tyvärr gäller det inte mig. De jag har ger i snitt 1 krona per dag. Faktum är att det är så litet att jag funderar på att ta bort dem.
Andra kan dock tjäna litet på annonsering. Dessutom är det ganska lätt att sätta upp en nätbutik och sälja saker via internet. De som är äldre och uppfostrade frågar sig då kanske hur man ska deklarera sina nätinkomster. Unga på nätet riskerar dock en skattesmäll eftersom de sällan tänker på skatter. Så om man ska vara riktigt riktigt hederlig så ska nätinkomster från adsense rapporteras som en hobby. Glöm inte att dra av kostnader som är direkt hänförliga till hemsidan/bloggen tex domainnamn.

Svaret är både enkelt och svårt. Det enkla svaret är att alla inkomster ska deklareras. I Sverige måste man dock bestämma sig för vilken typ av inkomster det handlar om. Är det inkomst av tjänst, eller näringsverksamhet, eller hobbyverksamhet? Jag tror att de flesta bloggar tjänar så små belopp att det handlar om hobby.

Skatteverket har en infosida om skatter

Edit: nej, man behöver inte ha ett registrerat bolag för att dra av kostander.
Edit: det som självklart säljer är sex, småbrudar, bröst, naket, sexhistorier, nakna svenskor etc.

Inga kommentarer:

Creeper