onsdag, maj 21, 2008

Tage D





En slumpmässig (!) kontroll resulterade i att Två män som arbetade med servicearbeten inne i reaktor 2 på Oskarshamns kärnkraftverk har anhållits för förberedelse till sabotage ...

O1 stängs för genomsökning och det kommer att kosta rejält.

Rena slumpen säger kärnkraftsvännerna...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heh, skitsnack att "vi" har sagt att det bara är en slump. Reaktionen på denna händelse är helt fantatsik.

Ett utslag av ett spår av vad som kanske är ett sprängämne men som också kan vara något annat (sensorerna är inte perfekta) har lett till att en man stoppats från att komma in i ett kärnkraftverk d.v.s att säkerheten har fungerat. Och just för detta så blev helt plötsliga kärnkraften osäker?

Say what?!

Kärnkraftparanoian slår till igen.

Och Tage, frid över ditt minnne, men om kärnkraft, riskkalkyl, sannolikhetslära, uppföljnng med mera, om det visar du inga kunskaper alls i din monolog. Jag tror att du hade blivit rätt ledsen att se att folk använder det som ett slagträ utan att ens förstå vad det är de debatterar om. Glad över att folk uppskattar humorn... men ledsen över att folk missbrukar den och använder den som ett slags svepskäl för att få uppfäthålla fördomar och okunskap.

Christoffer Willenfort sa...

Denna kärnkraftsvänn säger att detta är ett typiskt exempel på "false positive" att man skruvar upp känsligheten så högt att man får falsklarm som kostar enorma mängder pengar.

(notera att männen är släpta för det inte finns några bevis som stöder teorin om sprängämnen)

Creeper