fredag, juni 06, 2008

Oljan över 138 USD per fat

Idag publicerar DN en undersökning som visar att "Dyrast köra etanolbil". En VW Polo diesel är billigare än en Lexus LS-600. Och en Toyota Prius är billigare än en Volvo V70.
Min slutsats är att DN tror att deras läsare är dumskallar absolut inte ser några andra skillnader mellan dessa bilar som kan förklara skillnaden i kostnad, tex storleken.
Dessutom är det upprörande att de har med bilar med uruselt krockskydd, i vissa fall inte ens testat. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1064&a=776706

By the way. Vid vilket dieselpris blir en V70 diesel dyrare än en V70 etanol ? Eller... vid vilket dieselpris blir en V50 diesel dyrare än en V50 etanol?

"The bulls are running rampant and the bears have panicked," said oil industry analyst Stephen Schork, editor of the Schork Report. "It's pure hysteria, absolute panic," he added. Samtidigt så sjunker USD så effekten i europa är begränsad. Men i USA slår ökningen rakt in i medelklassens bilpumpar, och hemmafruarna protesterar. Sannolikeheten är stor för att bensinen inte bara stiger till sommaren . Troligen fortsätter prisökningen i höst. Här är några andra bovar i dramat

Inga kommentarer:

Creeper