onsdag, september 26, 2007

biodiesel av naturgas från Qatar

Det är lätt att hitta vinnarna på biodiesel. Större volymer på kort sikt måste nämligen framställas av naturgas. Vinnare: Qatar och Ryssland mfl naturgasexportörer. Förlorare: miljön
På längre sikt kanske det kan se annorlunda ut. Men jämför med vilka som är vinnare på etanol (brasilien och andra u-länder).

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17166128.asp

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns förlorare på etanol också. Precis som med biodiesel skövlas regnskogar och människor tvingas från sina hem - i Brasilien och u-länder - när energiskogar ska planteras.

Anonym sa...

jag tror att bästa grödan att göra biodiesel på är Industri hampa som har snabb besprutningsfri tillväxt(har med framgång gödslats med avloppsslam på gotland) och inte bara ger olja ur frö o växt utan oxå cellulosa till papper och växt fiber till textil grov som fin ex t-shirts(bomullsind står för 25% av all besprutning)canvas:cannabis(latin)
första forden gick på hampaolja och första dieselmotorn1876(av Rudolf Diesel)gick på jordnötsolja PALMOLJA som länge varit kännt att producenterna skövlar regnskog för som dödar skog inuiter och djur.Där mestadels av prod står på livsmedels industrins beställnings lista uppfattas av många livsmedelsverk runt om i världen ex danmark som hälsovådligt pga transfetter och förbjuds! men inte i sverige? och etanol är varken ekologiskt ,etiskt eller ekonomiskt hållbart

Creeper