onsdag, september 26, 2007

Omogna elbilar

Hur länge kommer det att ta innan vi har bilar som drivs med el? Svar: mycket lång tid. Redan idag gör elektroniken att nya bilar har fler fel än tidigare , och verkstäderna har svårt att hitta felen

Våra bilar blir allt mer avancerade - så till den grad att antalet fel och reparationer ökar, i en del fall dramatiskt

Elbilar kan drabbas av samma batterifel som mobiltelefoner och mycket annat.

Tekniken behöver helt enkelt ett antal år på sig innan den är mogen för en bred användning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fel, Toyota Prius och Honda Civic Hybrid är bägge mycket avancerade med elmotorer och datorer och gud vet allt.
Trots detta hamnar de på topp i driftsäkerhet!

Att Volvo, Mercedes, VW Audi och andra förmenta "kvalitetsmärken" krånglar är pinsamt, men högteknologiska produkter behöver inte alls krångla.

Anonym sa...

Men samtidigt så har hybridbilen Toyota Prius minst antal fel av alla bilmodeller. Vilket är extremt moget och mycket överraskande skulle jag säga.

Anonym sa...

håller med, I USA finns redan väll fungerande Elbilar med bra räckvid och en av dessa bilar är RAV4EV från Toyota. Rav4EV kanske inte säljs i Sverige p.g.a det kalla klimatet men annars kanske på sommrar skulle det vara nåt.

idag finns det möjlighet att convertera en vanlig bil till en elbil med en kostnad av runt 100k/skr. det finns all möjlig bil i USA, från en liten Daihatsu charade till mindere lastbilar och om sport bilar. I Sverige har vi nästan inga bra battery försäljare för Elbilar och de som finns duger inte, det bästa är att köpa utifrån (USA, Australien...).
surfa på ordet EV på google så du skall finna.
mvh
KM

Creeper