lördag, februari 09, 2008

skit in skit ut del 2

SVD skriver idag att Svanenmärkt bilbränsle på väg. Det kan förhoppningsvis reda ut den förvirring som jag tidigare har beskrivit i tex stora värden på spel när etanol utmanar.

Det ska bli oerhört intressant att höra vad "bmw bromsar bäst" grabbarna på aftonbladets bilredaktion skriver om det förslaget. Det smartaste vore om de tar tillfället och gör en pudel. Men frågan är om de är så smarta? Collins senaste artikel har rubriken Skojarna ljuger sig blåaa i miljödebatten , där han ännu en gång går till angrepp mot etanol. Komiskt nog tror han att "små dieselbilar" är bättre än "stora törstiga etanolbilar", och därmed bevisar att han fördömmer all sprit trots att en del hembrännt faktiskt inte är dåligt, dvs han har aldrig jämfört Skogsstjärna med Finkel. Är de konservativa och teknikfientliga eller jobbar de i symbios med en bilindustri som ser etanolen som ett rejält hot?

PS När biobränsle pressar priset på grödor uppåt, är det bra för bönder. Därmed är det också bra för de 75 procent av jordens fattiga som lever på landsbygden. Biståndsorganisationen Utan gränser har intervjuat representanter för bönder i Afrika, vars gemensamma ståndpunkt är att biodrivmedel snarare är en möjlighet än ett hot.

Inga kommentarer:

Creeper